Żywienie Człowieka i Dietetyka ( studia kwalifikacyjne dla nauczycieli )
Internetowa Rejestracja Kandydatów /strona WWW/
!! ROZPOCZĘCIE REKRUTACJI- 1 CZERWCA 2024 r. !!
Informacje dla kandydatów na studia podyplomowe
Wydział Technologii Żywności
Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki
Kierownik: Prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Sekretariat: dr inż. Katarzyna Drzewowska
Adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Telefon : 12 662 48 19, 12 662 48 14, 664 470 745
Email: Katarzyna.Drzewowska@urk.edu.pl
Informacji udziela: dr inż. Katarzyna Drzewowska, prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Warunki przyjęcia:
- Dokument potwierdzający uprawnienia do wykonywania zawodu Nauczyciela,
- Dokonanie zgłoszenia rekrutacyjnego na stornie irk.urk.edu.pl
Jednocześnie informujemy, że opłata rekrutacyjna nie dotyczy kandydatów ubiegających się o przyjęcie na studia podyplomowe
Charakterystyka
Studia trwające 3 semestry, obejmują 410 godzin wykładów, seminariów i ćwiczeń praktycznych oraz 44 pkt ECTS – zgodnie z załącznikiem nr 1 Rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. (Dz.U., poz. 890, z dnia 12 maja 2021 r.) w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela oraz Zarządzeniem Rektora nr 221/2019, z 20 grudnia 2019 r., w sprawie wprowadzenia zasad powoływania i organizacji kształcenia na studiach podyplomowych i kursach dokształcających w Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Program studiów składa się z 2 następujących modułów kształcenia:
- Żywienie człowieka i dietetyka,
- Nowoczesne metody w technologii gastronomicznej i technologii żywności.
Studia kwalifikacyjne umożliwiają:
- zdobycie kwalifikacji do prowadzenia kolejnego przedmiotu z zakresu
Żywienia człowieka i dietetyki,
Nowoczesnych metod w technologii gastronomicznej i technologii żywności,
- zdobycie bądź doskonalenie wiedzy przedmiotowej,
- doskonalenie wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego i zagrożonego, bądź dotkniętego chronicznymi chorobami niezakaźnymi oraz wiedzy w zakresie profilaktyki zdrowotnej, umożliwiającej planowanie oraz organizowanie żywienia indywidualnego i zbiorowego, dostosowanego odpowiednio do wieku i stanu fizjologicznego.
Czas trwania - 3 semestry
Termin rozpoczęcia – październik lub styczeń/luty b.r.
Koszt studiów - 2100 zł/ 1 semestr
Szczegółowe informacje na stronie Wydziału w zakładce Dydaktyka / Studia podyplomowe
Przedmioty wchodzące w skład poszczególnych modułów wyszczególniono w tabeli poniżej.
Studia Podyplomowe „Żywienie człowieka i dietetyka – kwalifikacyjne dla Nauczycieli”.