Oferta dydaktyczna

     Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

Godło Polski

ikona svg - registered Internetowa Rejestracja Kandydatów /strona WWW/


!! ROZPOCZĘCIE REKRUTACJI-  1 CZERWCA 2024 r. !!

Informacje dla kandydatów na studia podyplomowe

Wydział  Technologii Żywności
Katedra  Żywienia Człowieka i Dietetyki
Kierownik: Prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Sekretariat:  dr inż. Katarzyna Drzewowska
Adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Telefon : 12 662 48 19, 12 662 48 14,  664 470 745
Email: Katarzyna.Drzewowska@urk.edu.pl

Informacji udziela: dr inż. Katarzyna Drzewowska, prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska

Warunki przyjęcia:

  • Dokument potwierdzający  uprawnienia do wykonywania zawodu Nauczyciela,
  • Dokonanie zgłoszenia rekrutacyjnego na stornie irk.urk.edu.pl 

Jednocześnie informujemy, że opłata rekrutacyjna nie dotyczy kandydatów ubiegających się o przyjęcie na studia podyplomowe

Charakterystyka

Studia trwające 3 semestry, obejmują 410 godzin wykładów, seminariów i ćwiczeń praktycznych oraz  44 pkt ECTS – zgodnie z załącznikiem  nr 1  Rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. (Dz.U., poz. 890, z dnia 12 maja 2021 r.) w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela oraz Zarządzeniem Rektora nr 221/2019, z 20 grudnia 2019 r., w sprawie wprowadzenia zasad powoływania i organizacji kształcenia na studiach podyplomowych i kursach dokształcających w Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Program studiów składa się z  2 następujących  modułów kształcenia:

  • Żywienie człowieka i dietetyka,
  • Nowoczesne metody w technologii gastronomicznej i technologii żywności.

Studia kwalifikacyjne umożliwiają:

  • zdobycie kwalifikacji do prowadzenia kolejnego przedmiotu z zakresu

    Żywienia człowieka i dietetyki,

     Nowoczesnych metod w technologii gastronomicznej i technologii żywności,

  • zdobycie bądź doskonalenie wiedzy przedmiotowej,
  • doskonalenie  wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego i zagrożonego, bądź dotkniętego chronicznymi chorobami niezakaźnymi oraz wiedzy w zakresie profilaktyki zdrowotnej, umożliwiającej planowanie oraz organizowanie żywienia indywidualnego i zbiorowego, dostosowanego odpowiednio do wieku i stanu fizjologicznego.

Czas trwania  - 3 semestry

Termin rozpoczęcia – październik lub styczeń/luty b.r.

Koszt studiów  - 2100 zł/ 1 semestr

Szczegółowe informacje na stronie Wydziału w zakładce Dydaktyka / Studia podyplomowe

Przedmioty wchodzące w skład poszczególnych modułów wyszczególniono  w tabeli poniżej. 

Studia Podyplomowe „Żywienie człowieka i dietetyka – kwalifikacyjne dla Nauczycieli”.