Oferta dydaktyczna

     Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

Godło Polski

ikona svg - registered Internetowa Rejestracja Kandydatów /strona WWW/


Jednostka prowadząca

Wydział  Technologii Żywności
Katedra  Żywienia Człowieka i Dietetyki
Kierownik: Prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Sekretariat:  dr inż. Katarzyna Drzewowska
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
telefon: +48 12 662 48 19, +48 12 662 48 14,  +48 664 470 745
e-mail: katarzyna.drzewowska@urk.edu.pl

Informacji udziela:

dr inż. Katarzyna Drzewowska,
prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska

Warunki przyjęcia:

  • Ukończone studia wyższe I (w tym licencjat) lub II stopnia o dowolnym profilu,
  • Dokonanie zgłoszenia rekrutacyjnego na stornie irk.urk.edu.pl

Jednocześnie informujemy, że opłata rekrutacyjna nie dotyczy kandydatów ubiegających się o przyjęcie na studia podyplomowe 

Charakterystyka

Studia doskonalące  obejmują 340 godzin wykładów, seminariów i ćwiczeń praktycznych oraz  40 pkt ECTS – zgodnie z Zarządzeniem Rektora nr 221/2019, z 20 grudnia 2019 r., w sprawie wprowadzenia zasad powoływania i organizacji kształcenia na studiach podyplomowych i kursach dokształcających w Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.

Program studiów składa się z  2 następujących  modułów kształcenia:

  • Żywienie człowieka i dietetyka,
  • Nowoczesne metody w technologii gastronomicznej i technologii żywności.

Studia doskonalące umożliwiają:

  • zdobycie bądź doskonalenie wiedzy przedmiotowej przez absolwentów szkół wyższych o dowolnym profilu, z zakresu: Żywienia człowieka;  Dietetyki;  Nowoczesnej gastronomii oraz Nowoczesnych  metod  technologii żywności. 
  • doskonalenie  wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego i zagrożonego, bądź dotkniętego chronicznymi chorobami niezakaźnymi oraz wiedzy w zakresie profilaktyki zdrowotnej, umożliwiającej planowanie oraz organizowanie żywienia indywidualnego i zbiorowego, dostosowanego odpowiednio do wieku i stanu fizjologicznego.

Czas trwania:  3 semestry

Termin rozpoczęcia: październik lub styczeń/luty  b.r.

Koszt studiów: 1900 zł/ 1 semestr