Żywienie Człowieka i Dietetyka
Internetowa Rejestracja Kandydatów /strona WWW/
Jednostka prowadząca
Wydział Technologii Żywności
Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki
Kierownik: Prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Sekretariat: dr inż. Katarzyna Drzewowska
adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
telefon: +48 12 662 48 19, +48 12 662 48 14, +48 664 470 745
e-mail: katarzyna.drzewowska@urk.edu.pl
Informacji udziela:
dr inż. Katarzyna Drzewowska,
prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
Warunki przyjęcia:
- Ukończone studia wyższe I (w tym licencjat) lub II stopnia o dowolnym profilu,
- Dokonanie zgłoszenia rekrutacyjnego na stornie irk.urk.edu.pl
Jednocześnie informujemy, że opłata rekrutacyjna nie dotyczy kandydatów ubiegających się o przyjęcie na studia podyplomowe
Charakterystyka
Studia doskonalące obejmują 340 godzin wykładów, seminariów i ćwiczeń praktycznych oraz 40 pkt ECTS – zgodnie z Zarządzeniem Rektora nr 221/2019, z 20 grudnia 2019 r., w sprawie wprowadzenia zasad powoływania i organizacji kształcenia na studiach podyplomowych i kursach dokształcających w Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Program studiów składa się z 2 następujących modułów kształcenia:
- Żywienie człowieka i dietetyka,
- Nowoczesne metody w technologii gastronomicznej i technologii żywności.
Studia doskonalące umożliwiają:
- zdobycie bądź doskonalenie wiedzy przedmiotowej przez absolwentów szkół wyższych o dowolnym profilu, z zakresu: Żywienia człowieka; Dietetyki; Nowoczesnej gastronomii oraz Nowoczesnych metod technologii żywności.
- doskonalenie wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego i zagrożonego, bądź dotkniętego chronicznymi chorobami niezakaźnymi oraz wiedzy w zakresie profilaktyki zdrowotnej, umożliwiającej planowanie oraz organizowanie żywienia indywidualnego i zbiorowego, dostosowanego odpowiednio do wieku i stanu fizjologicznego.
Czas trwania: 3 semestry
Termin rozpoczęcia: październik lub styczeń/luty b.r.
Koszt studiów: 1900 zł/ 1 semestr