Oferta dydaktyczna

     Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

Godło Polski

ikona svg - registered Internetowa Rejestracja Kandydatów /strona WWW/


Informacje dla kandydatów na studia podyplomowe

Wydział: Technologii Żywności
Katedra: Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
Adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Telefon: 12 662 47 98,  
Kierownik: dr hab. inż. Tomasz Tarko, prof. URK (t.tarko@urk.edu.pl)
Informacji udziela: dr inż. Magdalena Januszek  (enolog@urk.edu.pl)

Charakterystyka studiów podyplomowych
Celem kształcenia w ramach studiów podyplomowych „Dyplomowany Enolog – technologia winiarska i miodosytnicza” jest przekazanie wiedzy studentom oraz nabycie przez nich umiejętności i kompetencji z technologii żywności, w szczególności technologii winiarskiej, a także podstaw uprawy wybranych owoców wykorzystywanych do produkcji win. Wykłady i ćwiczenia prowadzone będą przez wykładowców Uniwersytetu Rolniczego oraz specjalistów z dziedziny enologii. Program studiów obejmuje następujące moduły:

  • biologia i uprawa roślin winiarskich,
  • technologia produkcji wina,
  • mikrobiologia i biochemia wina,
  • analiza sensoryczna wraz z elementami degustacji,
  • uwarunkowania prawne, marketing w winiarstwie, procesy inwestycyjne, projektowanie winiarni i kontrola jakości w winiarni.

Zasady rekrutacji
Warunkiem zakwalifikowania na studium podyplomowe jest posiadanie dyplomu ukończenia studiów wyższych lub licencjackich/inżynierskich.

Sekretariat
dr inż. Magdalena Januszek
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
ul. Balicka 122 (pok. 1.120), 30-149 Kraków
tel. 12 662 47 98
e-mail enolog@urk.edu.pl

Termin rekrutacji: Rekrutacja na studia podyplomowe Dyplomowany Enolog: Technologia Winiarska i Miodosytnicza, odbędzie się od 15.06.2024 do 15.09.2024.

Koszt studiów: 5800 PLN, płatne w dwóch ratach (2900 PLN- I semestr i 2900PLN - II semestr)

Liczba miejsc ograniczona- decyduje kolejność zgłoszenia. Serdecznie zapraszamy.