Oferta dydaktyczna

     Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

Godło Polski

studia stacjonarne

Liczba semestrów - 6
Profil - ogólnoakademicki
Dziedzina - nauki społeczne
Dyscyplina wiodąca - nauki o zarządzaniu i jakości
Tytuł zawodowy nadawany absolwentom - licencjat
Liczba punktów ECTS konieczna do ukończenia studiów - 180
Łączna liczba godzin zajęć - 2119

 

Zakres postępowania kwalifikacyjnego

Konkurs świadectw dojrzałości, średnia ważona, poziom podstawowy lub rozszerzony; język obcy (waga 1) i 1 przedmiot (waga 4) do wyboru spośród: biologii, geografii, historii, informatyki, matematyki, wiedzy o społeczeństwie.

Laureaci i finaliści wybranych olimpiad stopnia centralnego są zwolnieni z postępowania kwalifikacyjnego.
Uwzględniane olimpiady: geograficzna, informatyczna, matematyczna, wiedzy ekonomicznej, wiedzy i umiejętności rolniczych w bloku agrobiznes wiedzy o ubezpieczeniach społecznych pn. "Warto wiedzieć więcej o ubezpieczeniach społecznych".

ikona svg - pdf Program studiów /plik PDF, rozmiar 8 617 kB/

Specjalność

Zarządzanie w agrobiznesie

Sylwetka absolwenta i uprawnienia zawodowe

Absolwenci kierunku zarządzanie wyposażeni są w szeroki zakres wiedzy teoretycznej i praktycznej z zakresu nauk o zarządzaniu i nauk pokrewnych dotyczącej istoty, prawidłowości i problemów funkcjonowania organizacji, tj. przedsiębiorstw i instytucji publicznych. Posiadają umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i roz­wiązywania problemów gospodarowania zasobami ludz­kimi, rzeczowymi, finansowymi i informacjami. Są przy­gotowani do realizacji podstawowych funkcji zarządzania procesami i zadaniami w różnego rodzaju organizacjach. Znają język obcy na poziomie biegłości B2 "Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego" Rady Europy.

Możliwość zatrudnienia

Kierunek ten zapewnia wszechstronne przygoto­wanie do pracy w charakterze specjalisty ds. organizacji i zarządzania oraz menedżera średniego szczebla zarządza­nia w szeroko pojętej gospodarce żywnościowej, a więc w rolnictwie, przemyśle rolno-spożywczym, w handlu, w instytucjach doradczych i konsultingowych oraz w organizacjach gospodarczych, samorządowych i admini­stracji, a także do prowadzenia własnej działalności go­spodarczej.

  

studia niestacjonarne

Liczba semestrów - 6
Profil - ogólnoakademicki
Dziedzina - nauki społeczne
Dyscyplina wiodąca - nauki o zarządzaniu i jakości
Tytuł zawodowy nadawany absolwentom - licencjat
Liczba punktów ECTS konieczna do ukończenia studiów - 180
Łączna liczba godzin zajęć - 1353

 

Zakres postępowania kwalifikacyjnego

Konkurs świadectw dojrzałości, średnia ważona, poziom podstawowy lub rozszerzony; język obcy (waga 1) i 1 przedmiot (waga 4) do wyboru spośród: biologii, geografii, historii, informatyki, matematyki, wiedzy o społeczeństwie.

Laureaci i finaliści wybranych olimpiad stopnia centralnego są zwolnieni z postępowania kwalifikacyjnego.
Uwzględniane olimpiady: geograficzna, informatyczna, matematyczna, wiedzy ekonomicznej, wiedzy i umiejętności rolniczych w bloku agrobiznes, wiedzy o ubezpieczeniach społecznych pn. "Warto wiedzieć więcej o ubezpieczeniach społecznych".

ikona svg - pdf Program studiów /plik PDF, rozmiar 6 595 kB/

Specjalność

Zarządzanie w agrobiznesie

Sylwetka absolwenta i uprawnienia zawodowe

Absolwenci kierunku zarządzanie wyposażeni są w szeroki zakres wiedzy teoretycznej i praktycznej z zakresu nauk o zarządzaniu i nauk pokrewnych dotyczącej istoty, prawidłowości i problemów funkcjonowania organizacji, tj. przedsiębiorstw i instytucji publicznych. Posiadają umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i roz­wiązywania problemów gospodarowania zasobami ludz­kimi, rzeczowymi, finansowymi i informacjami. Są przy­gotowani do realizacji podstawowych funkcji zarządzania procesami i zadaniami w różnego rodzaju organizacjach. Znają język obcy na poziomie biegłości B2 "Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego" Rady Europy.

Możliwość zatrudnienia

Kierunek ten zapewnia wszechstronne przygoto­wanie do pracy w charakterze specjalisty ds. organizacji i zarządzania oraz menedżera średniego szczebla zarządza­nia w szeroko pojętej gospodarce żywnościowej, a więc w rolnictwie, przemyśle rolno-spożywczym, w handlu, w instytucjach doradczych i konsultingowych oraz w organizacjach gospodarczych, samorządowych i admini­stracji, a także do prowadzenia własnej działalności go­spodarczej.